LOUIS VUITTON city guide selection Athens & Thessaloniki

διαχειριστής
Εκτύπωση PDF

gavrisΣτο βάθος της πλατείας του χωριού, στην πλαγιά του λόφου, αυτό το εστιατόριο χωρίς διακόσμηση, είναι η καλύτερη διεύθυνση της περιοχής. Αυτοδίδακτος, μηχανικός 35 χρόνια, και μετά κτηνοτρόφος φασιανών, το παιδί του χωριού Ανδρέας Γάβρης περίμενε να κλείσει τα 35 για να αφιερωθεί τελικά στο πραγματικό του πάθος: την κουζίνα.

Το αποτέλεσμα είναι εκθαμβωτικό και αδιαβάθμητο, καθώς εκείνος ικανοποιείται να προσαρμόζει θαυμάσια τα τοπικά προϊόντα ακολουθώντας συνταγές των προγόνων. Περίεργος, ερασιτέχνης, ταξιδιώτης, ετοιμάζει συνταγές δικής του έμπνευσης, οι οποίες βασίζονται σε μια ιδιαιτέρως προσωπική γνώση των συστατικών καθώς και σε ένα μετριοπαθές θράσος. Αποτέλεσμα, οι κολασμένες σούπες του από τομάτα το καλοκαίρι και από κρεμμύδι το χειμώνα. Το αρνί του συνοδευόμενο από σπασμένο σιτάρι με μια σάλτσα βασιλικού με ελαιόλαδο, καθώς και το μπουρανί του, το πιάτο των φτωχών, με βάση το ρύζι και τα βότανα στα οποία προστίθεται και η τρούφα (μόνη παρέκκλιση στον αυστηρά τοπικό χαρακτήρα των πιάτων του), θα μπορούσε να κάνει ακόμα και έναν ανορεξικό να περάσει από το τραπέζι. Ακόμη, αυτό που είναι αξιοσημείωτο, ειναι οι 30 σελίδες του καταλόγου των κρασιών όπου εξαιρετικό μέρος καταλαμβάνουν ελληνικά κρασιά, αλλά και το χώρο που τους αναλογεί λαμβάνουν και τα τυριά με μεγάλη ποικιλία γεύσης και υφής. Έχοντας καθήσει το καλοκαίρι στη μικρή βεραντα, κάτω από τα μάτια του Ολύμπου, αισθάνθηκα γρήγορα τη θεία αύρα ενώ ταυτόχρονα γευόμουν ένα τελευταίο παγωτό χαλβά.

 

 

flag_en